Categorie:

Tips geboortekaartje

Een geboortekaartje met echte droogbloemen

Je ziet ze tegenwoordig overal: droogbloemen! Ik snap dat helemaal, want wat zijn ze leuk! Een groot voordeel is dat je van droogbloemen veel langer geniet dan van verse bloemen. En dat maakt ze perfect voor op een geboortekaartje. Inmiddels mocht ik al veel trotse ouders blij maken met een geboortekaartje met echte droogbloemen.

Wit geboortekaartje met zalmroze lint & glixia droogbloemen

De favoriet van de afgelopen tijd was het geboortekaartje van Rosie. Een rustig geboortekaartje met fluweel lint en echte droogbloemetjes. Inmiddels zijn we al vele variaties verder. Van een geboortekaartje met groen lint en pluimpjes tot een langwerpig panorama geboortekaartje met graan. Ontdek welke mogelijkheden er allemaal zijn!

Geboortekaartje met echte droogbloemen (pluim en graan)
 en fluweel lint
Dubbel geboortekaartje met echte droogbloemen en donkergroen velvet lint

Een geboortekaartje met echte droogbloemen in elk formaat

Een geboortekaartje met echte droogbloemen kan ik in allerlei formaten voor je maken. Denk aan vierkant met een mooi lint om de droogbloemen vast te binden. Of een langwerpig geboortekaartje met twee boorgaatjes, waar je de droogbloemen dan insteekt. 

Door stansvormen zijn tegenwoordig alle vormen geboortekaartjes mogelijk en bij dit soort vormen zijn droogbloemen natuurlijk ook super leuk. Samen maken we een uniek geboortekaartje wat helemaal bij jullie past!

Een kaartje met droogbloemen voor elk seizoen

Sommige droogbloemen zoals de pluimpjes zijn er bijna altijd. Anderen zijn er af en toe of per seizoen beschikbaar. Zo zijn er kleurrijke droogbloemen in de lente en zomer. Herfsttinten in de herfst. En donkere, warme kleuren in de winter. Als je bij mij een geboortekaartje met droogbloemen besteld en specifieke kleurwensen hebt, geef het dan zeker door. Dan gaat de leverancier hier direct naar op zoek. 

Geboortekaartje met droogbloem in cognac roesttint
Langwerpige panorama geboortekaartjes met droogbloemen

Een geboortekaartje op maat met echte droogbloemen

Vind je deze ontwerpen mooi maar passen ze net niet helemaal bij jou? Dan kan ik ook een geboortekaartje op maat met droogbloemen maken. Zo deed ik dat ook voor Kiki.

Het werd een zachtroze geboortekaartje met goudfolie, een fluweel lintje en lieve zachtroze droogbloemetjes. 

Zachtroze geboortekaartje met roze glixia, fluweel lint en goudfolie

Voor welke soort droogbloemen kies jij?

Niet elke droogbloem is altijd beschikbaar. De naturel pluimen (zie het geboortekaartje van Stijn) zijn er bijna altijd. Maar voor de rest is het afhankelijk van wat er op dat moment te leveren is bij de groothandel. Wil je graag een specifieke bloemsoort of een bepaalde kleur of stijl? Laat het zeker weten bij je aanvraag, dan gaan we voor je op zoek. Dit kan soms even duren, dus laat het bij voorkeur al op tijd in je zwangerschap weten. 

Droogbloemen zijn super mooi in combinatie met fluweel lint, maar wil je liever iets anders? Eigenlijk staan droogbloemen op elk geboortekaartje mooi. Met ander lint, een paperclip, een boorgaatje: het kan allemaal. 

Een geboortekaart met droogbloem is leuk voor een meisje, een jongen en voor een tweeling. Of je nu lieflijk of stoer wilt: er is altijd wel een mooie bijpassende droogbloem te vinden. Twijfelen jullie over de juiste droogbloem? Ik denk met veel plezier met jullie mee!

Een geboortekaartje met pluimpjes in beige

Jouw geboortekaartjes laten versturen? Ik doe het met liefde! 

Zien jullie er tegenop om in de kraamweek druk te zijn met het versturen van de geboortekaartjes? Dat begrijp ik heel goed, want zelf verstuurde ik de kaarten ook pas een paar weken na de geboorte van mijn zoons. Daarom heb ik de strik- en verzendservice. Kies er bijvoorbeeld voor om de kaarten helemaal verzendklaar thuis te ontvangen, zodat je ze alleen nog maar hoeft te versturen. Liever helemaal ontzorgd? Dan doe ik de kaarten ook voor jullie op de bus!  

Naturel beige geboortekaartje met beige droogbloemen van Julius

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Ik ben groot fan van geboortekaartjes met echte droogbloemen en kan echt genieten als een ontwerp met droogbloem en lint helemaal samen komt. Ben jij ook fan? Vraag gerust een offerte aan voor één van de ontwerpen hierboven of ga voor een ontwerp op maat met echte droogbloemen. 

meet me on

instagram