Categorie:

Tips geboortekaartje

Een uniek geboortekaartje met stansvormen

Wil jij graag een geboortekaartje met stansvorm? Dat snap ik, want hoe bijzonder zijn deze stanskaarten! Tot een tijd geleden waren nagenoeg alle geboortekaarten nog vierkant of rechthoekig. Tegenwoordig hoeft dat allemaal niet meer. Met een stansmachine kan een geboortekaartje namelijk in elk gewenst formaat worden gemaakt. Ronde vormen, een boogvorm, een hart, ster of maan, niets is meer onmogelijk. Zo kunnen we samen een uniek geboortekaartje maken voor jullie wonder!

Geboortekaartje boogvorm stans
geboortekaartje boogvorm koperfolie

Welke vormen zijn er mogelijk bij een geboortekaartje met stansvormen?

Een stansmachine snijdt de vormen uit het papier. Daardoor kan je met een stans elke gewenste vorm voor jouw geboortekaart kiezen. Denk aan ronde vormen of een boogvorm (arch vorm), of juist iets met rechte lijnen als rond niet jouw ding is. Op de afbeelding hieronder vind je een aantal mogelijkheden. Met een stans ben je echter niet beperkt tot een bepaalde vorm, want je kunt er alle kanten mee op! Zit jouw vorm er dus niet bij en wil je iets heel specifieks? Of wil je met mij samen brainstormen over een origineel geboortekaartje? Niets is te gek, ik help je graag

mogelijke stansvormen

Dubbel geboortekaartje met stans

Wil je liever een dubbele kaart met een bijzondere vorm? Dat kan ook. Een stansmachine kan namelijk ook rillijnen maken. Een rillijn is een vouwlijn. Daardoor kun je niet alleen kiezen voor een enkel formaat, maar ook voor een dubbel geboortekaartje, tweeluik of drieluik in een bijzondere en originele vorm.

Dubbel geboortekaartje met stansvorm golflijn
Tweeluik geboortekaartje met ronde boog stansvorm

Nog meer mogelijkheden met de stansmachine

Een stans kan ook vormen uit het papier snijden. Is dit heel gedetailleerd? Dan gebruikt de drukker hier een lasersnijder voor. Wil je dus liever gewoon een vierkant geboortekaartje, maar vind je het wel leuk om het kaartje extra bijzonder te maken? We kunnen dan een vorm uit het papier snijden, zoals een hartje, maantje, sterretjes of zelfs de naam. 

Bijzonder geboortekaartje met stansvorm regenboog regenboogkindje

Extra mogelijkheden voor jouw geboortekaartje dankzij een stans

Dankzij deze stanstechniek kan je ook jouw label in een mooie vorm laten uitsnijden. Een hartje, ster, blad of bloemetje, ook daarin is alles mogelijk. Komen er bepaalde vormen terug in de babykamer? Dit is dan ook tof om te verwerken in de vorm van het geboortekaartje of het label. Zo wordt het geboortekaartje extra uniek en origineel. 

wolk label

Stansvormen in de collectie

Wil jij zo’n uniek stansgeboortekaartje voor jouw kindje? In de collectie van 2021 kwamen al een aantal geboortekaartjes in een stansvorm terug. Voorbeelden van deze geboortekaartjes zie je hieronder. In de nieuwe collectie van 2022 ga je de geboortekaartjes met stansvormen ook zéker terug vinden. Zie je een kaartje wat je aanspreekt, maar zou je het graag net wat willen aanpassen? Dat kan natuurlijk altijd! Een andere kleur, label, touw of lettertype: samen zetten we jouw wensen op een rijtje. Vervolgens pas ik het ontwerp aan, net zolang tot jullie helemaal tevreden zijn!

Een uniek geboortekaartje op maat met stansvormen

Naast de kaartjes uit de collectie, maak ik met liefde een geboortekaartje helemaal op maat voor jullie kindje. Dankzij de stansvormen zijn er eindeloos veel mogelijkheden om een prachtig en bijzonder kaartje te ontwerpen. 

Rond geboortekaartje

Zit er een stans geboortekaartje voor je bij?

Hebben de geboortekaartjes met stansvormen jouw hart gestolen? Het mijne in ieder geval wel! Heb je nog vragen over de mogelijkheden van een stans voor jouw geboortekaartje? Of heb je al een kaartje gezien wat jullie enthousiast maakt? Mail mij al jullie wensen, dan stuur ik je meer informatie. Ik ga graag voor je aan de slag om een uniek geboortekaartje voor jullie te realiseren, met óf zonder stansvormen!

meet me on

instagram