learn more »

Wat kost een kaartontwerp? Welke papiersoorten zijn er? Kan ik een proefdruk ontvangen?

Natuurlijk begrijp ik het als je vragen hebt! Hieronder worden er al heel veel beantwoord. Zit die van jou er niet bij? 

Veelgestelde vragen

Vul het contactformulier in 

Algemeen

Omdat elke kaart uniek is en de drukkosten afhankelijk zijn van onder andere het aantal, het formaat en de papiersoort, staan er alleen globale prijzen op mijn website. Bovendien zit er een verschil in ontwerpkosten voor bestaande of nieuwe ontwerpen. Als je wilt weten wat het kaartje van jouw voorkeur kost, kun je het beste je wensen sturen naar marianne@leesign.nl. Ik mail je dan z.s.m. een offerte op maat toe.


Omdat alle kaarten op maat worden gemaakt of aangepast heb ik in principe geen voorraad proefdrukken. In sommige gevallen heb ik een extra exemplaar liggen, dus je kunt me altijd mailen om te vragen of ik van jouw favoriet(en) een voorbeeld heb liggen. Omdat het veel tijd kost een ontwerp te maken of aan te passen verstuur ik geen vrijblijvende proefdrukken op maat. Ga je na de offerte met mij in zee? Dan krijg je uiteraard wel een proefdruk na jullie akkoord op de digitale proef. Standaard krijg je één proefdruk, tegen een meerprijs zijn meerdere proefdrukken mogelijk. 

Nee. Eventuele vouwranden zitten natuurlijk wel in het kaartje, maar labels en touw worden altijd los aangeleverd en dienen jullie zelf dus nog aan de kaartjes vast te maken. Touw wordt wel vast op maat voor je geknipt.

Nee. Om mijn ontwerpen zoveel mogelijk te beschermen en in verband met het auteursrecht, deel ik lettertypes en losse bestanden niet.


De meeste kaarten worden op standaard offwhite papier gemaakt. Er zijn ook diverse luxe soorten mogelijk, zoals Oud Hollands (met een rafelrandje) en diverse soorten met een reliëf in het papier. Luxe soorten zijn vanzelfsprekend duurder als standaard papier en kunnen alleen in staffels van 25 worden besteld. Kaartjes op standaard papier kan ik wel in elk gewenst aantal bestellen. Wil je een proefpakketje met verschillende papiersoorten ontvangen om de kwaliteit te kunnen beoordelen? Stuur dan gerust een mailtje!

Geboortekaarten

Zeker niet! Ik zet in jullie geval twee ontwerpen klaar. Dit hoeven niet per se dezelfde geboortekaartontwerpen te zijn, al adviseer ik wel altijd hetzelfde formaat te kiezen zodat je maar één keer enveloppen hoeft te schrijven en te betalen ;-)

Zeker! De enveloppen stuur ik vaak mee met de proefdruk, een aantal weken voor je uitgerekende datum.


Omdat het ontwerpproces even duurt is het verstandig op tijd contact op te nemen, bijvoorbeeld tussen de 20 en 30 weken. Al verder dan 30 weken? Je kunt altijd mailen, dan kijk ik of ik nog plek voor je heb. 


De levertijd van geboortekaartjes, nadat jullie wondertje geboren is, is één tot vijf werkdagen. Dit is afhankelijk van het papiersoort en eventuele afwerkingen, zoals goudfolie en preeg. Trouwkaarten

Gemiddeld duurt een ontwerpproces drie tot zes weken. Neem dus op tijd contact op als je de trouwkaart tussen zes en acht weken voor jullie trouwdatum wilt versturen.

Zeker, leuk zelfs! Denk aan een liturgie, menukaarten, naamkaartjes, een welkomstbord, een bedankkaartje en eigenlijk alles wat met papier te maken heeft. Mail gerust je wensen, dan laat ik je meer weten over de prijzen en mogelijkheden. 

Mail mij dan gerust, dan beantwoord ik hem zo snel mogelijk. 

marianne@leesign.nl

Zit jouw vraag
er niet tussen? 

Dankjewel!
Ik reageer zo snel mogelijk op je berichtje! 
Houd je spambox voor de zekerheid ook in de gaten.

meet me on

instagram