learn more »

Wat kost een kaartontwerp? Welke papiersoorten zijn er? Kan ik een proefdruk ontvangen?

Natuurlijk begrijp ik het als je vragen hebt! Hieronder worden er al heel veel beantwoord. Zit die van jou er niet bij? 

Veelgestelde vragen

Algemeen

Omdat elke kaart uniek is en de drukkosten afhankelijk zijn van onder andere het aantal, het formaat en de papiersoort, staan er alleen globale prijzen op mijn website. Bovendien zit er een verschil in ontwerpkosten voor bestaande of nieuwe ontwerpen. Als je wilt weten wat het kaartje van jouw voorkeur kost, kun je het beste je wensen sturen naar marianne@leesign.nl. Ik mail je dan z.s.m. een offerte op maat toe.

Gemiddeld komen de kosten voor een ontwerp uit de collectie uit op een bedrag tussen de 275 en 425 euro inclusief ontwerp- en drukkosten. De kosten voor een ontwerp op maat komen gemiddeld uit tussen de 300 en 495 euro inclusief ontwerp- en drukkosten. 


Omdat alle kaarten op maat worden gemaakt of aangepast heb ik in principe geen voorraad proefdrukken. In sommige gevallen heb ik een extra exemplaar liggen, dus je kunt me altijd mailen om te vragen of ik van jouw favoriet(en) een voorbeeld heb liggen. Omdat het veel tijd kost een ontwerp te maken of aan te passen verstuur ik geen vrijblijvende proefdrukken op maat. Ga je na de offerte met mij in zee? Dan krijg je uiteraard wel een proefdruk na jullie akkoord op de digitale proef. Standaard krijg je één proefdruk. Tegen een meerprijs zijn meerdere proefdrukken mogelijk. 

Nee. Om mijn ontwerpen zoveel mogelijk te beschermen en in verband met het auteursrecht, deel ik lettertypes en losse bestanden niet.


Ik werk momenteel met een aantal standaard papiersoorten, zoals biotop, hagelwit natuurkarton, grijskarton en gestreken sulfaatkarton. Ook luxe papiersoorten zijn mogelijk, bijvoorbeeld Oud Hollands (met een rafelig randje), Old Mill (mijn favoriet!), tinteretto gesso, classic white en conqueror. Ben je op zoek naar een specifiek papiersoort? Ik denk graag met je mee. En wil je een proefpakketje met verschillende papiersoorten ontvangen om de kwaliteit te kunnen beoordelen? Stuur dan gerust een mailtje!

Geboortekaarten

Zeker niet! Ik zet in jullie geval twee ontwerpen klaar. Dit hoeven niet per se dezelfde geboortekaartontwerpen te zijn, al adviseer ik wel altijd hetzelfde formaat te kiezen zodat je maar één keer enveloppen hoeft te schrijven en te betalen ;-)

Zeker! De enveloppen stuur ik vaak mee met de proefdruk, een aantal weken voor je uitgerekende datum.


Omdat het ontwerpproces even duurt is het verstandig op tijd contact op te nemen, bijvoorbeeld tussen de 20 en 30 weken. Al verder dan 30 weken? Je kunt altijd mailen, dan kijk ik of ik nog plek voor je heb. 


De levertijd van geboortekaartjes, nadat jullie wondertje geboren is, is één tot vijf werkdagen. Dit is afhankelijk van het papiersoort, wel of geen label en eventuele afwerkingen, zoals foliedruk, stansvormen en preeg. Mail mij dan gerust, dan beantwoord ik hem zo snel mogelijk. 

marianne@leesign.nl

staat jouw vraag
er niet tussen? 

Dankjewel!

Ik reageer zo snel mogelijk op je berichtje.
Door drukte kan dit soms een paar dagen duren.  
Houd je spambox voor de zekerheid ook in de gaten!

meet me on

instagram