Categorie:

Collectie

Nieuwe collectie geboortekaartjes met bijzondere vormen

Geboortekaartjes met bijzondere vormen: ze konden niet ontbreken in de collectie van 2022. Je vindt van alles in de nieuwe collectie: geboortekaartjes met schuine lijnen, ronde lijnen, golvende lijnen. En ik maakte niet alleen enkele geboortekaartjes, maar ook een aantal dubbele geboortekaartjes met een stansvorm. Bijvoorbeeld een dubbel geboortekaartje met golflijn of een tweeluik in een boogvorm. Ik kan je zeggen: er zitten een paar nieuwe favorieten van me bij! 

Collectie geboortekaartjes met bijzondere vormen

Inspiratie voor deze collectie geboortekaartjes met bijzondere vormen

Mijn inspiratie voor deze collectie begon op een mooie dag aan het strand in september. Ik zag er golvende lijnen, ronde lijnen en mooie sprekende kleuren. En bovenal: ik voelde me er levend. Met de wind en de wolken en de zon op mijn gezicht. Het mooie is: ik vier dus leven met mijn werk. Nieuw leven. Nieuw mega bijzonder leven. 

‘Leven vieren’ is dus min of meer het thema geworden van deze collectie geboortekaartjes met bijzondere vormen. Omdat ieder baby’tje bijzonder mooi is gemaakt en, wat mij betreft, dus een heel uniek geboortekaartje verdient. En daarom zijn de kleuren vrolijker dan ik ooit in een collectie gebruikte. En hij is lief vind ik. Want rustige, minimalistische kaarten vind ik nog steeds prachtig, maar soms is het ook best hard en zakelijk. Daarom ben ik gegaan voor rustige én lieve geboortekaarten dit keer. 

Wat je terug gaat zien in de ontwerpen? Denk aan natuurelementen als de regenboog, maan, sterretjes en wolken. Het paste voor mijn gevoel bij het leven vieren, net als de sprekende kleuren. De zachtheid van het leven vind je ook terug in bijvoorbeeld het lint van Sofie, Thom en Eef & Sef. 

Witte geboortekaartjes met een zachte strik.

Dubbel geboortekaartje met bijzondere vormen

Veel mensen vinden het belangrijk dat een geboortekaartje kan staan. Daarom vond ik het leuk om een aantal nieuwe dubbele formaten te bedenken voor deze collectie geboortekaarten. Want ook geboortekaartjes met bijzondere vormen kunnen in een formaat wat kan staan! De kaart van Loek en Juul heeft bijvoorbeeld een verkorte voorzijde met een golvende lijn. De geboortekaartjes van Abe, Ize en Mette, Eef & Sef en Julius zijn tweeluiken in een bijzondere vorm. Ik heb bij een aantal van deze geboortekaartjes foto’s gebruikt maar dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn genoeg mogelijkheden om dit geboortekaartje aan te passen naar een ontwerp zonder foto.

Diverse geboortekaartjes met bijzondere vormen: een twee- en drieluik en een geboortekaartje met een golflijn.

Geboortekaartjes met spot-uv lak

Voor deze collectie maakte ik een aantal geboortekaarten met spot-uv lak. Dit is een soort transparante laag, waardoor je tekst of patronen in elke willekeurige kleur kunt laten glanzen. Dit geeft een zelfde soort effect als goudfolie, omdat deze laag ook voelbaar is. Je vindt het terug in de ontwerpen van Vic, Benthe en Jonah & Lukas. 

Ovaal geboortekaartje met spot-uvlak

Geboortekaartje met preeg

Het ontwerp van Cas en Lou Mae had ik als één van de eerste ontwerpen in mijn hoofd. Een rustig geboortekaartje met een opvallende boog van preeg. Door de preeg steekt de regenboog uit in het papier. In het echt is hij nog veel mooier dan hier op de foto! 

Stansvorm uit het geboortekaartje

In de collectie zitten ook een aantal geboortekaarten waarbij een vorm uit het papier is gesneden. Dit is een mooie optie als je wel gewoon een standaard formaat wilt, maar het leuk vindt om een geboortekaartje extra bijzonder te maken. Zie bijvoorbeeld het kaartje van Thom en Sofie, waar een klein hartje uit is gesneden. Of de kaart van Fem, met de uitgestanste regenboog en hartjes. Het geboortekaartje van Veerle is ook bijzonder. Uit het kaartje is een illustratie gesneden die daardoor samenkomt met de binnenkant. Een geboortekaartje met een doorkijk heet dit ook wel. Ook hierin is zoveel mogelijk. Overleg gerust als een andere illustratie beter bij je past. 

Bijzondere geboortekaartjes met een doorkijkje

Kleurrijke geboortekaartjes

Zoals gezegd ben ik dit keer voor veel kleur gegaan, iets wat je niet per se van me gewend bent. Maar het voelde goed zo. Zo kon lila voor mijn gevoel niet ontbreken en ik ben echt dol op het kaartje van Mette in deze kleur bijvoorbeeld. Is dat niet jouw ding? Net als altijd geldt: kleuren zijn altijd naar wens aan te passen. Zie hieronder bijvoorbeeld wat mogelijkheden voor de geboortekaartjes van deze collectie in aardetinten. 

De geboortekaartjes van deze collectie in aardetinten

De hele collectie van 2022 vind je op deze pagina. Wil je meer weten over geboortekaartjes met bijzondere vormen? Ik schreef er eerder ook een blog over. 

Dankjulliewel!

Zonder deze mensen had ik deze collectie geboortekaartjes met bijzondere vormen niet kunnen maken: 

Jamie Paijmans: enorm bedankt voor de mooie foto’s! Ze passen zo mooi bij deze collectie en ik ben er mega blij mee. Zoek je nog een Newborn fotograaf? She’s your woman!

Mijn zusje Sanne: die ik niet alleen plat appte met updates en ontwerpen over de collectie, maar ook alle ontwerpen voor me op de foto zette. 

Geboortekaartjes met bijzondere vormen zijn niet altijd rond, ook schuine lijnen zijn tof

Heb je een mooi geboortekaartje met een bijzondere vorm gezien? Neem dan gerust contact op. Ik kan niet wachten om meer van deze ontwerpen te gaan maken. 

meet me on

instagram