Categorie:

Tips geboortekaartje

Tips voor de tekst op het geboortekaartje rondom corona

Het is één van de meest gestelde vragen van dit moment: wat doe ik met de tekst voor het kraambezoek op het geboortekaartje? Corona gooit voor veel kraambezoeken en zéker voor kraamborrels roet in het eten. Maar hoe omschrijf je jullie keuze op het geboortekaartje? Je vindt een aantal tips in deze blogpost. 

Ten eerste.. 

De eerste vraag die je jezelf wilt stellen is: wil ik in deze tijd kraambezoek? En zo ja, kan dat tijdens mijn kraamweek of wil ik dat sowieso liever erna? Overleg dit ook altijd met je kraamverzorgende, want sommige van hen willen in deze situatie liever geen bezoek tijdens de kraamweek. 

Als je een keuze hebt gemaakt, blijft het dilemma met de tekst op het geboortekaartje nog over. Want hoe voorkom je dat iedereen spontaan over de vloer komt? Of zich niet houdt aan de regels? Of hoe zeg je netjes dat je momenteel liever geen bezoek plant?  Hieronder vind je een aantal mogelijkheden bij jouw keuze:

Ik wil…

1. … gewoon kraambezoek

Dan kun je in principe de teksten aanhouden die normaal worden gebruikt. Het standaard ‘kraambezoek graag op afspraak + telefoonnummers’ of Bel, kom & bewonder, en meer. 

2. …. wel kraambezoek, maar wel volgens de richtlijnen.  

 • Ons kindje bewonderen? Gezellig! Graag op afspraak, 1,5e meter afstand & zonder klachten. 
 • Wil je ons kindje bewonderen? Bel of app eerst even en bewonder hem/haar van een afstand.

3. … geen kraambezoek

 • Vanwege de huidige omstandigheden ontvangen wij momenteel geen bezoek.
 • Vanwege de huidige omstandigheden stellen we bezoek nog even uit. 
 • Liever geen bezoek, maar bellen of appen mag altijd!
 • Wanneer er weer kraambezoek mag komen zijn jullie van harte welkom! 
 • App, zoom, facetime & bewonder!
 • Bel, app & bewonder

4. … een kraamfeest of kraamborrel

Kraamborrels zijn momenteel natuurlijk helemaal niet aan de orde. Maar mocht dat toch je voorkeur hebben dan kun je bijvoorbeeld vermelden: Wij nodigen je op een later moment graag uit voor een kraamborrel. 

Nog een paar laatste tips: 

 1. Houd de informatie over het bezoek zo kort mogelijk. Laat corona vooral geen grote plaats innemen op het geboortekaartje.
 2. Vermijd sowieso het woord ‘corona’. Zo zonde als dat voor altijd op het geboortekaartje van je kindje staat.
 3. Vermeld bezoekinformatie op een extra kaartje. Extra voordeel: je kunt de tekst hierop dan voor verschillende groepen aanpassen. Zo kun je voor directe familie (die vaak toch wel komt) een andere tekst op het kaartje zetten dan voor de rest van de geadresseerden. 
 4. Wil je er helemaal niets over op het kaartje zetten? Dat kan natuurlijk ook. Laat je telefoonnummer dan weg of zet je nummer er juist wel op, zodat je jullie keuze kunt aangeven als mensen contact opnemen. 

meet me on

instagram