Categorie:

Tips geboortekaartje

Hoeveel postzegels moeten er op mijn geboortekaartje?

De hoeveelheid postzegels op een envelop van een geboortekaartje is erg belangrijk. Ik kan het weten, want bij het versturen van mijn trouwkaart een aantal jaar geleden maakte ik de stomme fout zelf. Zonder erbij na te denken plakte ik één postzegel op onze veel te zware trouwkaartenvelop. Gevolg? Een deel van onze gasten had een boete aan hun broek. Dat wil je liever niet natuurlijk. In deze blog vertel ik je daarom precies hoeveel postzegels je nodig hebt voor jouw geboortekaart. Ook lees je meer over de prijs van een postzegel en geef ik je informatie over de persoonlijke postzegels.

Hoeveel postzegels moeten er op jouw geboortekaart? Ik vertel het je hieronder.

Aantal postzegels voor een geboortekaartje

Tot en met 20 gram hoef je maar één postzegel op de envelop te plakken. Boven de 20 en tot 50 gram moeten het twee zegels zijn. Tussen de 50 en 100 gram gaat het om drie postzegels. Tussen de 100 en 350 gram heb je vier postzegels nodig. Al zijn deze laatste niet zo relevant denk ik, want voor geboortekaartjes komen mijn kaarten niet snel op meer dan één of twee postzegels uit.

Weeg de envelop

Wil je precies weten hoeveel postzegels jouw geboortekaartje nodig heeft? Leg de kaart met de gehele inhoud (touw, extra kaartjes) én envelop dan even op een keukenweegschaal. Zo zie je precies hoeveel postzegels je nodig hebt voor jouw geboortekaart.

Kosten van een postzegel

De prijs van een standaard postzegel of geboortezegel gaat doorgaans elk jaar omhoog. Per 1 januari 2024 kost een postzegel € 1,09. PostNL heeft echter bekend gemaakt dat per 1 juli 2024 de postzegelprijs omhoog gaat naar € 1,14. Het loont dus om voor 1 juli (en voor het einde van het jaar waarschijnlijk) je postzegels te kopen, mocht je deze na die tijd nodig hebben.

Ook de postzegels op deze foto zijn persoonlijke postzegels, passend bij het geboortekaartje

Persoonlijke postzegel voor een geboortekaartje

Om je geboortekaartje helemaal af te maken kun je ook kiezen voor een persoonlijke postzegel. Zo matcht ook de envelop met de inhoud ervan. Ik maak dan een ontwerp op basis van de geboortekaart en bestel deze dan bij PostNL. Zorg in ieder geval dat je weet hoeveel postzegels jouw geboortekaartje nodig heeft, zodat ik de juiste hoeveelheid zegels kan bestellen. Persoonlijke postzegels gaan per 10 of per 100. De prijzen van een persoonlijke postzegel liggen hoger dan de standaard postzegels.

Geboortezegels bestel je via de webshop van PostNL. Wil je liever een persoonlijke postzegel passend bij jullie geboortekaartje? Neem dan gerust contact op.

meet me on

instagram