Categorie:

Tips trouwkaarten

Wat zet je op een trouwkaart?

De tekst voor op een trouwkaart moet natuurlijk compleet zijn én bij jullie passen. Daarom vertel ik je in deze blog precies wat je op een trouwkaart zet en waar je op moet letten. 

Jullie namen

Vanzelfsprekend, maar jullie namen staan natuurlijk op de trouwkaart. De achternamen erbij mag, hoeft niet per se. 

De trouwdatum

Eveneens heel logisch, maar de trouwdatum moet ook op de trouwkaart komen te staan. Om onduidelijkheden te voorkomen kun je hierbij de dag noemen, dus bijvoorbeeld vrijdag 15 mei 2020. 

Aankondiging trouwdag

Op de trouwkaart kondig je vaak ook het huwelijk aan. Bijvoorbeeld door zinnen als: 

  • Wij gaan trouwen op  vrijdag 15 mei 2020
  • Wij gaan trouwen!
  • Wij willen onze liefde vieren op vrijdag 15 mei 2020

Uitnodiging

Dan laat je weten hoe laat je gasten waar worden verwacht. Daarin zit natuurlijk een verschil tussen dag-, avond en eventueel receptiegasten. Je kunt er voor kiezen drie soorten teksten te schrijven. Of je kiest voor één kaart voor iedereen en een extra kaartje met aanvullende informatie voor de verschillende gasten. Zorg dat deze tekst compleet is. Dus benoem de tijden, locatie en de daarbij behorende adresgegevens. 

Voor de daggasten kun je ervoor kiezen om een dagprogramma toe te voegen. Dat kan bijvoorbeeld op de trouwkaart zelf of op een extra kaartje. Tegenwoordig zie je vaak tijdlijntjes met iconen, maar je kunt het natuurlijk ook verwoorden in een korte tekst. Je planning liever een verrassing houden? Deel dan alleen de tijden van de ceremonie, het feest en de eventuele kerkdienst.

Trouwtekst

Een mooie trouwtekst kan een persoonlijke toevoeging zijn aan jullie trouwkaart. Hebben jullie een favoriet liedje samen? Of ken je een mooi gedicht? Maak je trouwkaart persoonlijk door deze er op te zetten. Er zijn ook super mooie bijbelteksten die je op de trouwkaart kunt zetten. Een tekst die jullie aanspreekt of die in jullie trouwdienst centraal zal staan. 

Dresscode

Hebben jullie een dresscode? Zet deze dan ook op jullie trouwkaart. 

Jullie adres

Zet ook jullie woonadres op de trouwkaart. Handig voor de mensen die niet op jullie trouwdag kunnen komen, maar wel een kaartje willen sturen. 

Overige informatie

Er zijn nog een aantal belangrijke punten, die ik zelf op een aanvullend kaartje of brief van de ceremoniemeesters zou zetten. Hoe meer tekst op de trouwkaart, hoe drukker hij wordt en zoals je weet; daar houden we niet van..

De volgende informatie moet dus zeker meegestuurd worden, maar wat mij betreft dan niet op de trouwkaart: 

  • De RSVP (répondez s’il vous plaît): de vraag aan je gasten of ze willen laten weten of ze komen of niet. 
  • De contactgegevens van de ceremoniemeester(s).
  • De routebeschrijving (alleen bij gekke dingen, want iedereen kan wel navigeren tegenwoordig).
  • Het envelopje (of een ander cadeaulijstje). 

Wil je de trouwkaart nog rustiger houden? Verplaats dan ook alle adressen naar dit kaartje of de ceremoniemeesterbrief. 

Heb je vragen of kom je er niet uit? Je mag altijd mailen, dan help ik je! 

meet me on

instagram